ewita

Kuchynskí pomocníci na leto

Teplé letné mesiace sú už za dverami a spolu s nimi prichádza čas relaxácie, grilovačiek či posedení s priateľmi a rodinou. Do domácnosti si práve preto môžete zaobstarať elektrospotrebiče, ktoré vám uľahčia prípravu pochúťok a drinkov.

 

Vaše drinky sa stanú bezkonkurenčné

Pri výbere správneho výrobníka ľadu by ste sa v prvom rade mali zamyslieť, na čo budete ľad používať a aké veľké množstvo v skutočnosti potrebujete. Chcete si ho zaobstarať do reštaurácie, baru, ktorý prevádzkujete,prípadne do domácnosti?

 

Tvary ľadu

Kockový ľad – ak milujete miešanie a výrobu drinkov, tento ľad je najvhodnejší. Ostré hrany totiž rozmiešajú drink lepšie ako tie oválne. Avšak výrobníky kockového ľadu sú však o niečo hlučnejšie ako ostatné a k výrobe ľadu potrebujú vyšší výkon.

 

Kužeľovitý ľad – tento typ ľadu patrí medzi najobľúbenejšie. Je skvelý pre výrobu drinkov a klasických nápojov. Výrobníky ľadu sa hodia aj do menších prevádzok alebo do domácností, vyrábajú sa totiž aj od malých výkonov. Ak chcete ľad využiť na šejkrovanie, mal by mať aj niekoľko ostrých hrán. Pozor si dávajte na ľad, ktorý ma v strede dutinku. Ten sa totiž topí o niečo rýchlejšie a v konečnom dôsledku môže pokaziť pôžitok z drinku, keďže nápoj príliš preriedi.

 

Drvený ľad – ak ste milovníkmi Mojita, zaobstarajte si výrobník ľadu, ktorý vám drvený ľad vyrobí. Nahradiť ho môžete aj klasickým výrobníkom kužeľového ľadu, ktorý následne podrvíte v drviči na ľad.

 

Domáci jogurt je nenahraditeľný

Milujete jogurty? Urobte si lahodný domáci jogurt podľa svojej chuti. Jogurt skvelo vplýva na ľudský organizmus, a vďaka domácej výrobe môžete mať pod kontrolou nielen podiel ovocia, ale aj obsah cukru. Vďaka správnemu jogurtovaču dosiahnete požadovaný výsledok a po priemyselnom jogurte už viac nesiahnete.

 

Ponorný varič pre cestovateľov

Ak patríte medzi tých, ktorí radi cestujú, pouvažujte o ponornom variči, ktorý vám nielen na cestách, ale aj doma uľahčí varenie. Varič nie je obyčajný, práve naopak, varí špeciálne. Zahrieva sa len mierne, čo spôsobí, že vitamíny aj minerály ostávajú v jedle a nerozpustia sa vo vriacej vode.