Zamerajme sa na príslovie “Ste to, čo jete”. Aj napriek tomu, že ide o takmer zabehnuté klišé, jedná sa nevyvrátiteľný dôkaz toho, že jedlo vkladané do úst z nás robí človeka. Tak ako svoje telo vyživujeme, tak pôsobí na vaše okolie a tak sa v ňom v skutočnosti cítime. Keď nám nie je dobre a nastúpi chrípkové obdobie alebo aktuálne preslávená jarná únava, dávame to za vinu iba životnému štýlu.

Nedostatočný pohyb spoločne so zlou a ťažko stráviteľnú životosprávou si jedného dňa vyberie svoju daň. Našťastie máte možnosť prejavy starnutia spomaliť a navyše si zaistiť ohromný prísun živých enzýmov. Lis na ovocie a zeleninu je investíciou do vášho zdravia, začnite aj vy popíjať výborné domáce šťavy.

Liečivé účinky domácich štiav

Výživový poradcovia z celého sveta kladú dôraz na konzumáciu čerstvo vylisovaných zeleninových a ovocných štiav. Ich potenciál spočíva v obrovskom množstve enzýmov, minerálov a vitamínov, ktoré človek naraz vypije. Zjesť kilogram mrkvy dá zabrať, avšak pol litrová fľaša sladkého nektáru sa dá zvládnuť bez najmenších ťažkostí.

Popíjanie štiav je liečivé a pri dlhodobom a pravidelnom popíjanie sa zbavíte nejedného dlhotrvajúceho zdravotného neduhu. Ak hľadáte prístroj iba na konzumáciu štiav pre ich chuť, postačí vám klasická odstredivka, teda odšťavovač. V opačnom prípade odporúčame lis.

Prečo je lis lepší ako odšťavovač

Odšťavovač funguje na princípe rýchlych otáčok, kedy cez strúhadlo oddelí vlákninu od šťavy. Tento spôsob tekutinu zahrieva a tým ju aj čiastočne znehodnocuje. Klesá aj výťažnosť, odpad je zbytočne vlhký.

Lis na ovocie pracuje pri malých otáčkach, pričom je šťava získavaná pretláčaním. Vďaka tomu získate doslova zázračnú a predovšetkým liečivú tekutinu, ktorú z odstredivky nikdy nezískate.

Ak vás zaujímajú aj ďalšie informácie o lisoch na ovocie, navštívte internetové stránky výrobcu na adrese http://www.spotrebice-vitek.cz/.

 

 

Súvisiace príspevky