ewita

Varenie ako mostík pre správneho hostiteľa

Schopnosť ukázať pohostinnosť bola mierou charakteru človeka naprieč kultúrami a časom. Pohostinstvo presahuje rámec poskytnutia ubytovania a stravovania. Váš hosť by sa mal za každých okolností cítiť pohodlne a vítaný, jednoducho ako doma. Aby sa vaši hostia cítili príjemne, musíte ich dostatočne zasýtiť. Príprava jedla pre vášho hosťa je dávnym zvykom. Nezáleží na tom, či ste báječným šefkuchárom, ale úsilie je dôležité. Ak máte na pár dní či víkend u vás hostí, ktorí u vás aj prespia, nezabudnite im pripraviť raňajky a hlavné jedlá. Domáce jedlo je vždy vítané a každého poteší. Kto by si nedal sladké zemiaky  alebo domáce buchty?

Varenie je zručnosť, ktorá sa postupom času zlepšuje a rozvíja. Nikto nie je báječný kuchár od prvého dňa, kedy začne variť. Veľa sa učíme skrze procesu pokus a omyl. Tu je pár tipov, ako sa stať lepším kuchárom, čím prekvapíte vašich priateľov, ktorí k vám prídu na obed alebo na večeru.

 

Používajte bylinky a koreniny

K ochucovaniu treba viac ako len soľ a korenie. Objavte silu čerstvých bylín a sušených korenín! Bylinky a koreniny sú čarovné a zásadné pre pridanie chuti a hĺbky do každej misky. Pomocou bylín a korenia vezmete svoje chuťové poháriky na kulinárske dobrodružstvo. Môžu premeniť obyčajné kurča na taliansky sviatok. Byliny a koreniny sú tiež skvelý spôsob, ako posilniť chuť jedla bez pridania kalórií.

 

Starajte sa o nože

Ostrý nôž je dôležitý. V kuchyni nie je žiadny nástroj, ktorý by bol dôležitejší ako dobrý nôž. Vďaka tomu je váš čas v kuchyni jednoduchší, efektívnejší a verte alebo nie, ostrý nôž je bezpečnejší. Tupý nôž je nebezpečný nôž, pretože sila potrebná na rezanie tupým nožom spôsobuje väčšiu pravdepodobnosť zranenia samého seba, ako keby ste použili ostrý nôž.

 

Prečítajte si recept

Čítanie receptov je obzvlášť dôležité, ak ste v kuchyni začiatočníkom. Pri príprave chutného jedla je dôležitá technika a proces varenia. Nie je nič viac frustrujúce, ako keď musíte pripraviť jedlo za 30 minút a uvedomíte si, že musíte niečo marinovať alebo nechať rozmraziť. Čítanie receptov vám pomôže vyhnúť sa komplikáciám a načerpať pozitívne skúsenosti. Môžete si nájsť recept na bataty, lasagne alebo domáce langoše.